2021 – Núria Ribalta i Àngel Vidal es proclamen campions d’Espanya de duatló Mitja Distància

La prova va tenir lloc el dissabte 13 de novembre a Sòria, en un matí força fred.

Els dos triatletes del Club Triatló Prosan, que es van imposar en les seves categories, van disputar el campionat sobre unes distàncies de 15km de cursa a peu, seguits de 65 km en bicicleta, per finalitzar amb 10 km més de cursa a peu.

La lleidatana Ribalta, que venia de penjar-se el bronze al Mundial de Duatló d’Avilés de feia una setmana, va començar d’una manera conservadora i controlant a les rivals, per acabar el tram, en 2n lloc, de totes les participants dels Grups d’Edat (GGEE). Després va començar el tram de bicicleta per una carretera sinuosa on va agafar la 1a posició que ja no deixaria fins al final. Al darrer tram de la cursa a peu va aguantar la posició per acabar 1a de la seva categoria 45-49 anys amb un temps de 4:05 h.

Per la seva part, Vidal va començar el primer tram de la cursa a peu de manera ràpida per mirar de treure avantatge als rivals i això li va servir per acabar en 1r lloc. Així i tot, en el tram de bicicleta va perdre la posició perdent quasi 5 minuts i acabant 2n. Va haver-se d’esprémer força en la  segona part de la cursa a peu per recuperar la primera posició que va aconseguir a falta de 6 km per la meta i li va servir per imposar-se en la seva categoria de 50-54 anys amb un temps de 3:40 h. Amb aquesta competició s’acabava la temporada de triatló i duatló.