Lamdassem, sisè al Campionat d’Europa de marató

Noticia apareguda a la Redacció d’esports de TV3  el dia    15/
El veterà atleta lleidatà s’ha quedat a les portes de les medalles, després d’haver comandat la cursa durant els primers 40 quilòmetres.

Sortia amb el millor temps de tots els atletes participants i estava decidit a lluitar per un lloc al podi. Ayad Lamdassem, de 40 anys, ha acabat en la sisena posició en els Europeus d’atletisme de Munic. L’atleta lleidatà, nascut al Marroc, ha marcat el ritme durant bona part de la cursa. En el quilòmetre 36, quan ja només hi havia 7 corredors en el grup capdavanter, ha jugat les seves opcions amb un primer atac, que només han pogut seguir l’alemany Amanal Petros i els israelians Gashau Ayale i Yimer Getahun. La prova s’ha convertit en un conjunt de moviments estratègics entre els quatre atletes, una circumstància que ha permès l’entrada en el grup d’altres corredors.

A falta de dos quilòmetres, Lamdassem ha topat amb el mur, s’ha quedat sense forces i ha vist com s’anava despenjant del grup. L’alemany Richard Ringer, que ha anat de menys a més, ha sorprès l’israelià Maru Teferi i li ha pispat l’or a pocs metres de la línia d’arribada, amb un temps de 2:10:21.

Lamdassem es va lesionar el sacre a l’abril i va optar per renunciar al Mundial d’Eugene, a canvi de millorar la preparació de cara a l’Europeu, on estava entre els grans favorits a l’or, gràcies al rècord d’Espanya que va aconseguir a Sevilla el mes de febrer, amb un temps de 2:06:25. Als Jocs de Tòquio ja va avisar que amb l’edat havia anat millorant, i es va quedar a només 16″ d’una medalla olímpica. Tot i que hi arribarà amb gairebé 43 anys, Lamdassem se centrarà, a partir d’ara, en el seu pròxim repte, els Jocs Olímpics de París del 2024.