FONDISTES DEL SOLSONÉS

CLUB ESPORTIU FONDISTES SOLSONèS

Adreça:  Passeig Pare Claret 10

telèfon  : 973 48 15 47

25.280 – SOLSONA (LLEIDA)

fsolsones@hotmail.com

josepalconchel@hotmail.com

President :  Josep Alconchel Cabrera, telèfon 627 05 31 12 

L’any 2006 , es va crear el club fondistes del Solsonès a partir d’un grup d’amics que durant l’any fèiem una sèrie de curses populars. I vam decidir crear el club.

Vam comentar que durant l’any hi ha una lliga d’atletisme de les curses més populars(la Lliga de xampionxip). Als 5 que anàvem normalment ens va semblar bé.(Sancho Ayala, Albert Moliner , Xavi farrer , Fernando Morales i Josep Alconchel.  Així que vam formar un equip de 5 corredors ens vam escriure com (Unió Fondistes del Solsonès)

Ens vam escriure’ns, vam anar a Barcelona a formalitzar d’inscripcions i comprar els xips, i poc després vam decidir inscriure’ns al Consell Esportiu de la Generalitat com “Club Esportiu Fondistes del Solsonès. Llavors es quan va venir una mica de feina, buscar els socis fundadors, fer la Junta, estatuts, …) viatges a Barcelona i Lleida). I tota la burocràcia que això comporta.

Hi ha molta gent que li agrada aquest esport i per falta de informació no ho fa. Així que cada setmana que anem a córrer, fem sortir a la revista Celsona, una crònica de la cursa, amb els atletes participants, els temps fets) i d’informació de les properes curses per les pròximes setmanes.

Poc a poc hem anat creixent i ara actualment som 42 socis. De fet no havíem pensat mai que creixes tant.

Com a tots els clubs hi ha un parell d’atletes que destaquen, en el nostre estan Sancho Ayala, l’Albert Moliner, Xavi Farrer, Silvia Leal i Sara Vila, son atletes que garanteixen bons resultats i podis. En dones La Sílvia Leal es la que obté millors resultats, però la Sara i la Meritxell venen amb forças. En total al nostre club hi ha 12 dones. En joves el Josep Miquel gairebé en cada cursa feia podi, ara ho tindrà més difícil ja que pujarà a sèniors i en aquesta categoria hi ha més competència. 

També cal destacar el grupet de nens menors de 14 anys, que pugen amb molta empenta, cal destacar al David Alconchel i i Sergi Brau que normalment fa podi i molt bons temps, i cal destacar la disciplina del duatló i triatló en el que estem representats per Xavi Farrer Jordi Villarò, Sílvia Leal i Meritxell Rodríguez. Es una disciplina que combina córrer, bicicleta i nedar, depenen si es duatló i triatló. 

Som un club sense cap ànim de lucre, ni cap tipus d’interès, econòmic, tant sol ho hem fet per donar a conèixer a quest esport tant noble com es el córrer.

Al primer sopar del club ja es va parlar d’organitzar una cursa, i vam parlar de diversos circuits, pero tots ens vam decidir per fer la volta al Pont de la Frau , es un circuit gairebé tot per camins i corriols de terra i d’aquí va sortir la “cursa del Corriol”, amb 10.800 metres. Des de fa tres anys organitzem la cursa Corriol de Solsona, que ha tingut molt èxit entre els participants de fons. 

La cursa Corriol va començar amb 150 participants i cada any hem augmentat en 50 les places, per la bona acceptació del recorregut. L’any passat ja varem organitzar la cursa de muntanya del Solsonès que també ha tingut bona acceptació, per el seu recorregut entre muntanyes, bosc i “rierols”.

Translate »