SÍCORIS CLUB

El Sicoris Club fou constituit l’abril de 1947 per dos grups de joves que composaven la “Penya Donalds” i la “Penya Swing”, i, més tard la colla sardanista Clavellina, grups jovenívols sense entitat jurídica pròpia. La unió d’aquests valents i emprenedors de entre 17 i 18 anys obeïa a la promoció d’uns objectius com “la pràctica i foment de l’esport amateur, la cultura, el lleure i l’esbarjo”.

La nova entitat anomenada Sícoris Club, que més endavant va esdevenir una veritable institució de l’esport i la cultura a Lleida, es va dotar d’una reglamentació estatutària d’acord amb els preceptes legals de l’època, designant-se una gestora constitutiva presidida per Enric Teixidó.

La primera junta directiva, constituïda per deu membres de les diferents entitats que havien constituït el Sícoris, es proposà com a fita principal “desenvolupar una unió d’activitats artístiques, culturals, de lleure i esportives que haurien de servir per a reconèixer les aptituds i qualitats dels socis de l’entitat a fi de poder assolir un lloc preeminent entre els diferents clubs esportius de la ciutat”. Un dels primers socis recorda: “Els estímuls i les ganes no ens faltaven i molt menys l’ entusiasme necessari, reclamant l’ajut de tothom, perquè de poc ens hauria servit tant esforç si no haguéssim trobat el reconeixement i ajut dels socis fundadors.”

L’any 2003 ha renovat les seves instal·lacions i serveis posant en funcionament una piscina coberta, sala de fitness, sala de jocs, una hemeroteca, un nou local social amb un nou Bar- Restaurant.

SECCIÓ DE MARATÓ

Fundada l’any 1991 fruit de les converses mantingudes entre diversos socis, com foren en Ferran Romero, en Pere Esteban, en José Manuel Mabilly, en Jordi Amorós i altres, que fora ja de l’àmbit competitiu de l’atletisme, decidiren seguir practicant la seva afició, però des d’una òptica diferent. La de PARTICIPAR.

Amb aquesta intenció crearen la Secció de Marató, sota els auspicis del Delegat de les Seccions Esportives del Club, que els va facilitar enormement la feina sense ficar cap “però”, el Sr. Jose Mª Ponz Callen.

Des de la seva fundació, els seus membres han organitzat la cursa de la Marató de Relleus a les Pistes del Club,  han organitzat la Cursa del Canal.

Han participat en l’Euromarató, la Marathon des Sables, la Desert Cup, la Desert Run, la Maratón del Desierto, la Marató del Sahara, en l’intercanvi esportiu que manté l’Ajuntament de Lleida amb el de Ferrara i maratons en ciutats com Amsterdam, Paris, Praga, Porto, Sao Pablo, New York, Barcelona, Madrid, Sevilla, Badajoz, i altres.

Translate »